Jobrådgivning

Genveje i jobsøgning

Du kommer ikke i arbejde, bare fordi du er helt afklaret omkring dine kompetencer eller dine jobmål. Du kommer heller ikke i job, bare fordi du er meget motiveret.

Du kommer i job, når du gør det, der giver job – og det er i dag ofte noget andet end ”at søge job”. Først og fremmest giver det job at gøre noget. At tale med nogen. At lære noget. Og måske at lære andre noget, som de kan bruge.

Hos IKU kalder vi det at gøre noget for at skyde genvej. Og vi kalder vores rådgivningskoncept for “Genveje i Jobsøgning“. Vi har set, at der er ting, som du kan undersøge, lære om og dermed skyde genvej til arbejdsmarkedet. De ting, du kan lære begynder alle med at spørge:

  • Hvordan arbejdsgiver opfatter sine egne behov?
  • Hvordan arbejdsgiver opfatter din situation og motivation?
  • Hvordan arbejdsgiver opfatter dine kompetencer?
  • Hvordan arbejdsgivere vurderer dig i forhold til andre, mulige kandidater?
  • Hvordan arbejdsgivere opfatter det match, som du præsenterer for ham/hende?

De fem spørgsmål er rygraden i IKUs rådgivning af jobsøgende: Jobrådgivning.

Men Jobrådgivning er ikke teori og tomme samtaler. Jobrådgivning er virkelighed. Og jobrådgivning er drømme, som skal afprøves, førend vi ved om de er andet og mere end det: Drømme.

I mange år har jobsøgnings- eller karriererådgivning handlet om DIG, om den enkelte jobsøgende. Men ingen jobsøgende har nogensinde fået et job uden at have en arbejdsgiver, der vil give jobbet til den jobsøgende.

Derfor handler Jobrådgivning – og Genveje i Jobsøgning -ikke om kun een enkelt, men om to enkelte.

Det gør rådgivningsfeltet til et socialt felt, og derfor arbejder vi i IKU med Genveje i Jobsøgning ud fra socialpsykologiske og særligt sociologiske metoder.

Vi undersøger sammen med dig verden uden for samtalerummet, skaber nye relationer og handler på baggrund af input og viden, ligesom vi skriver ansøgninger på baggrund af konkret viden om de opgaver, som er vigtigst for den arbejdsgiver, som vi søger hos.

Og vi bruger opgaverne i G:J-konceptet, der alle giver mest værdi til dit arbejde på at komme i job, når du inddrager arbejdsgivere i løsningen af opgaverne i G:J.

Du skal nemlig ikke altid finde svar på alle spørgsmålene – eller i en bestemt rækkefølge.

Derfor kan du planlægge dit arbejde og vi kan planlægge vores forløb, så de passer til dine behov, udfordringer og planer.

Du kan læse mere om vores metoder og holdninger på vores blog og under IKUs Perspektiv.

Ønsker du at komme i kontakt med os ?

Så har du mulighed for at udfylde kontaktboksen, eller ringe til os direkte


Anden Kontakt

IKU – Institut for Karriereudvikling

Naverland 34
2600 Glostrup

Telefon: 7020 8882

Email: info@iku.dk

CVR: 3903 1434

Send os en besked